Hoe gaan wij om met het coronavirus?

Update 27  maart

Maandag 23 maart werd bekend gemaakt dat het niet toegestaan is evenementen tot 1 juni door te laten gaan vanwege het Coronavirus. Voorstellingen die we in eerste instantie hadden verplaatst, zullen nu dus ook moeten worden geannuleerd of alsnog verplaatst worden naar het volgende seizoen. Wij gaan hierover contact leggen met de impresariaten van de artiesten. We houden u via onze website, e-mail en/of social media op de hoogte.

We staan momenteel samen met andere theaters voor een grote uitdaging. Welke afspraken kunnen we maken met artiesten? Wat kunnen we doen omtrent de financiële afwikkeling? Er wordt nu op landelijk niveau gekeken hoe hiermee om te gaan en alle theaters willen hier graag één lijn in trekken. Zodra hier meer bekend over is, zullen wij u weer informeren.

Update 23 maart

Op donderdag 12 maart hebben wij aan u de vervelende mededeling moeten doen dat Theater de Stoomfabriek in de maand maart helaas zijn deuren moest sluiten vanwege het Coronavirus.
We zijn daarna gelijk met een enthousiast team aan de slag gegaan om de geannuleerde voorstellingen te verplaatsen naar een andere datum. Dat is inmiddels gelukt!

Zie hieronder het overzicht.
• Film Shoplifters vrijdag 8 mei 2020 om 20.00u
• Agent en Boef (3+) zondag 24 mei 2020 om 13.30 en 15.00
• Thijs van de Meeberg – zaterdag 25 april 2020 om 20.30
• Stephanie Struijk- zaterdag 30 mei 2020 om 20.30
• The Neil Young Tribute Band – vrijdagavond 5 juni om 20.30 ( LET OP: gewijzigd tijdstip 20.30)

Het is vanzelfsprekend dat uw gekochte kaartje geldig blijft voor de verplaatste voorstelling.

Wel willen we namens het theater onze zorgen uitspreken over de data van de verplaatste voorstellingen. Hoe zal het Coronavirus zich ontwikkelen? Kan het theater weer open eind april/begin mei?
Vragen waar wij helaas geen antwoord op kunnen geven.
We zullen dus moeten afwachten en tot die tijd willen wij aan u vragen om geduld te hebben.
Mocht u niet kunnen op de datum van uw verplaatste voorstelling? Ook dan willen we u vragen om nog even af te wachten, want de kans is aanwezig dat ook deze datum helaas niet kan doorgaan. In dit geval zullen we moeten kiezen tussen een voorstelling definitief annuleren of te verplaatsen naar het nieuwe seizoen.
We kunnen hier voor nu nog geen uitspraken over doen.
Wel kunnen we beloven om u zo goed mogelijk op de hoogte te houden en wanneer er meer duidelijkheid is, zullen we u hierover berichten.

Houd daarom ook onze website en social media goed in de gaten (Facebook en Instagram). We plaatsen geregeld informatie over ons theater maar ook gratis registraties van theatervoorstellingen en films.

Update 16 maart

Premier Rutte heeft de maatregelen met ten minste 1 week verlengd tot 6 april. Dit betekent dat we genoodzaakt zijn om ook de voorstellingen en films die in de eerste week van april stonden geplant, op te schorten.

Update 12 maart 22:00 uur

Vanmiddag heeft premier Rutte op een persconferentie een aantal aanvullende maatregelen bekendgemaakt om de verdere verspreiding van het corona-virus het hoofd te bieden. Eén van de maatregelen betreft het cancelen van evenementen en activiteiten met meer dan 100 bezoekers. Ook de voorstellingen in de Nederlandse theaters vallen onder deze maatregel. De maatregelen gaan met onmiddellijke ingang van kracht en duren voorlopig tot en met 31 maart aanstaande.

Dit betekent dat we genoodzaakt zijn alle voorstellingen en films in Theater de Stoomfabriek tot en met 31 maart op te schorten. We gaan in overleg met de impresariaten en producenten om te proberen vervangende speeldata voor de opgeschorte voorstellingen af te spreken. Dit betreurt ons zeer, maar er is sprake van een overmachtssituatie. Zodra we daarover meer weten zullen we bezoekers daarvan op de hoogte brengen.

Gezien de uitzonderlijke situatie kunnen wij u pas in een later stadium informeren over de afwikkeling van gekochte tickets. Wij kijken allereerst naar de mogelijkheden om de voorstelling naar een latere datum te verplaatsen. Uw al gekochte ticket blijft daarvoor dan gewoon geldig.

We hopen op uw begrip. Op dit moment hebben we helaas niet meer informatie, dus houd onze website en sociale media in de gaten voor de meest actuele informatie.

Update 12 maart 15.45 uur:

Vanuit het kabinet zijn een aantal extra maatregelen getroffen welke vanmiddag in een persconferentie bekend zijn gemaakt.

Bekijk hier de liveblog op de NOS website

NOS Live blog

Vanuit Theater De Stoomfabriek komen wij zo spoedig mogelijk met een update wat betreft de nieuwe maatregelen en richtlijnen rondom het coronavirus.

Hoe gaan wij om met het coronavirus?

Theater De Stoomfabriek volgt de richtlijnen en aanwijzingen vanuit RIVM, overheid en Gemeente Dalfsen met betrekking tot het coronavirus. We zien voor nu dan ook geen noodzaak om de voorstellingen en concerten in de nabije toekomst te annuleren. We instrueren onze medewerkers nadrukkelijk op hygiëne, en voorzien daarnaast medewerkers, gasten en bezoekende gezelschappen en artiesten van hygiënische handzeep. De directie staat in nauw contact met de gemeente. Mochten de aanwijzingen onverhoopt wijzigen, worden tijdig passende maatregelen getroffen.

Kan ik mijn tickets nu toch retourneren? 

Theater De Stoomfabriek blijft vooralsnog de reguliere voorwaarden hanteren met betrekking tot het retourneren van tickets.

Wat kan ik doen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen?

De belangrijkste maatregelen die u én wij kunnen nemen om verspreiding te voorkomen zijn heel simpel:

• Was uw handen regelmatig.
• Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog
• Gebruik papieren zakdoekjes

Op de website van het RIVM leest u hier meer over.