Hoe gaan wij om met het coronavirus?

Update theater – 12 mei

Geannuleerde voorstellingen van Theater de Stoomfabriek

Theater de Stoomfabriek is momenteel druk bezig met het annuleren of verplaatsen van voorstellingen die helaas door het Corona virus dit seizoen niet door konden gaan. Van een aantal voorstellingen is inmiddels zeker dat deze definitief geannuleerd gaan worden.
Het gaat om de volgende voorstellingen:

Voorstellingen

 • Rubens Consort Kamermuziek
 • Dido! In de Grote Kerk
 • Voordat het verhaal verdwijnt ( Spreker Rene ten Bos)

Films

 • The Mule
 • Film Oh brother where Art thou
 • Shoplifters

Heeft u een kaartje gekocht voor één van bovenstaande voorstellingen maar nog geen mail ontvangen van het theater? Het theater informeert u graag over de verdere financiële afwikkeling.

U kunt kiezen uit de volgende opties:

 1. U ontvangt van het theater een voucher met het bedrag ter waarde van de voorstelling. Deze bieden zij u graag aan in de vorm van een nationale podium cadeaukaart. Het bedrag wordt door het theater erop gezet en u ontvangt de kaart per post bij u thuis. Het saldo op de kaart is onbeperkt geldig. Zo heeft u nog iets moois in het vooruitzicht!
 2. Ook is het mogelijk om uw kaart(en) aan het theater te doneren. De Stoomfabriek zou ontzettend blij zijn met uw donatie want op deze manier helpt u hen de economische impact door het Corona-virus op te vangen. Hierdoor kan er in de toekomst weer volop gewerkt worden aan nieuwe evenementen.
 3. Ook biedt het theater graag de mogelijkheid om een deel van de waarde van uw tickets om te zetten in een voucher. U doneert dan bijvoorbeeld de helft van de waarde aan het theater en de andere helft krijgt u terug via een nationale podium cadeaukaart.

Het theater hoort graag van welke mogelijkheid u gebruik maakt.  Zij ontvangen uw reactie graag uiterlijk 1 juni via een email naar administratie@theaterdestoomfabriek.nl ( dit geldt alleen voor de kaartkopers van bovengenoemde voorstellingen).

Vermeld in uw email ten minste het volgende:

 • Voornaam+ achternaam
 • Titel voorstelling + datum
 • Aantal kaarten dat u voor deze voorstelling heeft gekocht
 • Bedrag dat u heeft betaald
 • Transactienummer
 • Straat, huisnummer, postcode en woonplaats
 • Vermeld hierbij ook of u het gehele bedrag of een gedeelte van het bedrag wilt terug ontvangen middels een voucher.

Graag duidelijk aangeven om welk bedrag het gaat.

Het is voor het theater van groot belang dat u bovengenoemde informatie goed vermeld, zodat de financiële afwikkeling soepel verloopt.

Steuntje in de rug 

Theater de Stoomfabriek krijgt veel vragen van het publiek of er ‘iets’ gedaan kan worden om de theatersector te steunen. Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat u, wanneer de theaterdeuren weer open gaan,  op bezoek komt. Wilt u Vriend worden van het theater, of weet u nog iemand die Vriend wil worden? Deze bijdrage geeft de Stoomfabriek net dat steuntje in de rug om ook deze periode overeind te blijven. Kijk voor meer informatie op https://www.theaterdestoomfabriek.nl/vriend/

Hoe gaan wij om met het coronavirus?

Theater De Stoomfabriek volgt de richtlijnen en aanwijzingen vanuit RIVM, overheid en Gemeente Dalfsen met betrekking tot het coronavirus. We zien voor nu dan ook geen noodzaak om de voorstellingen en concerten in de nabije toekomst te annuleren. We instrueren onze medewerkers nadrukkelijk op hygiëne, en voorzien daarnaast medewerkers, gasten en bezoekende gezelschappen en artiesten van hygiënische handzeep. De directie staat in nauw contact met de gemeente. Mochten de aanwijzingen onverhoopt wijzigen, worden tijdig passende maatregelen getroffen.

Kan ik mijn tickets nu toch retourneren? 

Theater De Stoomfabriek blijft vooralsnog de reguliere voorwaarden hanteren met betrekking tot het retourneren van tickets.

Wat kan ik doen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen?

De belangrijkste maatregelen die u én wij kunnen nemen om verspreiding te voorkomen zijn heel simpel:

• Was uw handen regelmatig.
• Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog
• Gebruik papieren zakdoekjes

Op de website van het RIVM leest u hier meer over.