Hoe gaan wij om met het coronavirus?

Coronamaatregelen tijdens uw bezoek aan theater De Stoomfabriek

26 november 2021

Helaas moeten wij door de nieuwe coronamaatregelen die het kabinet op 26 november heeft afgekondigd onze avondprogrammering van zondag 28 november tot en met zondag 19 december stopzetten. Dat betekent dat de geplande voorstellingen in die periode niet door kunnen gaan. We vinden dat natuurlijk weer ontzettend jammer. Voor u als kaarthouder, maar natuurlijk ook voor de artiesten die naar ons theater zouden komen, én ook voor ons dorp, omdat het theater een belangrijke ontmoetingsplek is voor de inwoners van gemeente Dalfsen en omgeving.

We gaan in overleg met de artiesten de voorstellingen proberen te verplaatsen naar een nieuwe  datum. Zodra daar meer over bekend is informeren wij u via de mail.

We hopen op uw begrip en hopen u weer snel terug te zien in ons theater zodra het weer kan.

Blijf gezond!

Oudere berichten

13 november 2021

Wij volgen nauwgezet de richtlijnen van de regering en het RIVM.

Vanaf zaterdag 25 september 2021 (tot nader order) zijn de volgende zaken van toepassing:

 • Voor iedereen vanaf 13 jaar is een coronatoegangsbewijs verplicht voor toegang tot het theater. Dit geldt ook voor de horeca.
 • De Horeca is gesloten 20:00u gesloten.
 • Een coronatoegangsbewijs, in de vorm van een QR code (digitaal of geprint), kunt u krijgen wanneer u volledig gevaccineerd bent, hersteld bent van corona of na een negatieve testuitslag. Voor meer details hierover en voor een instructie over de wijze waarop u de QR code kunt uploaden of printen, verwijzen we u naar https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cultuur-uitgaan-en-sport/coronatoegangsbewijs
 • Bij de entree van het theater zal de QR code worden gescand. Het is belangrijk dat u ook uw legitimatiebewijs meeneemt en uiteraard uw entreekaart.
 • De anderhalve meter maatregel is niet meer van toepassing waardoor de volledige capaciteit van het theater mag worden benut.

Ons theater beschikt over een goed ventilatiesysteem en wordt regelmatig gelucht.
De basisregels blijven uiteraard van toepassing.

Het kan helaas zo zijn dat de informatie over de coronaregels die vermeld staan op uw ticket niet up-to-date is. Onze excuses daarvoor.

Wij wensen u alvast een fijne voorstelling!

 23 augustus 2021

Wat zijn wij blij dat we weer bezoekers mogen ontvangen in ons theater! Uiteraard volgen wij nog steeds de richtlijnen van de overheid en het RIVM waardoor uw bezoek aan ons theater veilig kan verlopen en wij uw gezondheid en die van de medewerkers en artiesten zoveel mogelijk in acht nemen.

We hanteren nog steeds de volgende RIVM-maatregelen:

 • Houd zoveel mogelijk 1,5 meter afstand van mensen die niet bij uw huishouden horen;
 • Was vaak en goed uw handen;
 • Blijf thuis bij klachten.

Toegang tot het theater: getest, gevaccineerd of genezen

Zoals in de persconferentie van 13 augustus jl. is aangegeven, hoopt het kabinet per maandag 20 september de 1,5 meter in de hele samenleving los te kunnen laten. Daar waar grote groepen mensen bij elkaar komen, zoals in ons theater, wordt per maandag 20 september boven 75 personen een toegangsbewijs verplicht. Dat betekent dat wij met ingang van het nieuwe theaterseizoen (voorlopig) gaan werken met het ‘coronatoegangsbewijs’ en 2/3 van onze maximale zaalcapaciteit mogen toelaten.

Bij binnenkomst in het theater scannen we van bezoekers van 13 jaar en ouder het coronatoegangsbewijs. Via de CoronaCheck-app kunt u dit bewijs aanmaken in de vorm van een QR-code. Het tonen van een vaccinatiebewijs of testbewijs is niet voldoende, wij moeten de QR-code van de CoronaCheck-App controleren.

Vergeet niet om ook een identiteitsbewijs mee te nemen. De medewerker bij de ingang vergelijkt de gegevens van uw legitimatiebewijs met die van uw coronatoegangsbewijs.

 Met een smartphone

Download eerst de CoronaCheck-app uit de App Store of de Play Store.

Uw coronatoegangsbewijs kunt u op 3 manieren verkrijgen:

 1. Een Vaccinatiebewijs

Op de website www.coronacheck.nl leest u hoe u van uw vaccinatiebewijs een coronatoegangsbewijs maakt.
Met CoronaCheck kunt u van uw vaccinatiebewijs een QR-code maken. U krijgt een internationaal en Nederlands bewijs. Voor een bezoek aan ons theater heeft u het Nederlandse bewijs nodig, daarvoor moet u 2x gevaccineerd zijn. Zodra uw volledige vaccinatie geregistreerd is kunt u in de CoronaCheck-App of op de pagina inloggen met uw DigiD, en uw bewijs maken. In de App, bij ‘mijn bewijzen’ vindt u uw QR-code. Met ‘bekijk QR’ kunt u de QR code laten scannen.

 1. Een negatieve testuitslag

U heeft via www.testenvoortoegang.org een afspraak gemaakt voor een gratis coronatest en een negatieve testuitslag ontvangen van maximaal 24 uur oud. Let op: u kunt de afspraak voor een coronatest pas 2 weken voor de datum van het evenement inboeken. Via uw testlocatie ontvangt u een ophaalcode die u in de Corona Check app of via www.coronacheck.nl omzet in een QR code. Deze code scannen wij in het theater.

 1. Een herstelbewijs

Heeft u corona gehad en kunt u dat ook aantonen met een positieve PCR-test? Dan kunt u ook een zogenoemd herstelbewijs uploaden in de CoronaCheck-app. Dat gebeurt automatisch als u met uw DigiD inlogt op de app. Het werkt alleen als de positieve test tussen de 12 dagen en 180 dagen oud is.

Zonder een smartphone
Heeft u geen smartphone? Dan kunt u het coronabewijs ook uitprinten via de website CoronaCheck.nl.

Heeft u nog vragen?
Heeft u nog vragen omtrent uw coronatoegangsbewijs? Kijk dan op www.testenvoortoegang.org of op www.coronacheck.nl hier vindt u antwoord op hoe de CoronaCheck-app werkt en ook de Meestgestelde vragen.

Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met:
Helpdesk CoronaCheck 0800-1421 (Gratis) Bereikbaar van maandag t/m zondag 08.00 – 20.00 uur
Of
Helpdesk Testen voor Toegang 088-7770809. Bereikbaar van maandag t/m zondag 08.00 – 20.00 uur

Update 6 juni 2021

We gaan weer beperkt open!

Wij zijn blij dat wij in juni weer een beperkt aantal voorstellingen mogen aanbieden. Dit doen we uiteraard op een veilige manier en we hanteren daarom de volgende huisregels:

 • Houd 1,5 meter afstand
 • We ontvangen maximaal 30 personen in ons theater
 • Het dragen van een mondkapje is verplicht bij binnenkomst en bij verplaatsing binnen het theater, de foyer en de Fabriek
 • Volg de aanwijzingen van onze vrijwilligers
 • Blijf thuis bij koorts, griepklachten of verkoudheidsklachten

Wij houden ons aan de richtlijnen en aanwijzingen van het RIVM, de Veiligheidsregio IJsselland en wij hanteren het 1,5 meter protocol voor theaters en concertzalen van de VSCD (De Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties). Alleen met inachtneming van deze regels mogen de theaters weer bezoekers ontvangen. Wij rekenen erop dat u zich ook aan deze richtlijnen houdt.

Bekijk de maatregelen van het RIVM zorgvuldig voordat u naar een voorstelling komt. Samen zijn we verantwoordelijk voor het naleven van deze richtlijnen en alleen op die manier kan iedere bezoeker veilig genieten van een voorstelling. Heeft u vragen? Neem dan contact op via info@theaterdestoomfabriek.nl

Een kaartje kopen voor mensen uit uw eigen huishouden

Wij vragen u vriendelijk om alleen kaarten te kopen voor mensen uit uw eigen huishouden. Op dit moment mogen alleen bezoekers uit hetzelfde huishouden naast elkaar zitten in het theater. Komt u niet uit 1 huishouden dan moet u ook in het theater afstand houden tussen uw zitplaats en die van de persoon naast u.

Gezondheidscheck

Voorafgaand aan uw theaterbezoek stellen we u drie vragen over uw gezondheid. Indien één van de volgende vragen met ‘ja’ beantwoord wordt, verzoeken wij u vriendelijk doch dringend uw bezoek aan het theater af te breken en weer naar huis te gaan:

 1. Heeft u één of meerdere van de volgende symptomen: verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, benauwdheid en/of meer dan 38 graden koorts?
 2. Heeft u huisgenoten/gezinsleden met corona, koorts of benauwdheidsklachten?
 3. Bent u de afgelopen twee weken in contact geweest met iemand die besmet is met het coronavirus?

Uw theaterbezoek

De gezondheid en veiligheid van onze bezoekers, medewerkers, vrijwilligers en artiesten staat voorop. Door middel van stoelplacering in tweezits combinaties hebben we het theater zo ingericht dat het mogelijk is afstand tot elkaar te bewaren. U kunt alleen plaatsnemen op de stoelen waar de hoofdsteun wit gemarkeerd is. Ook is er uiteraard aandacht voor hygiëne. Zo staat er een desinfectiemiddel bij de ingang om uw handen te desinfecteren.

Graag ook aandacht voor het volgende:

 • Bij binnenkomst in het theater volgt u de looproutes en aanwijzingen van onze medewerkers. De garderobe is gesloten maar u kunt uw jas gewoon meenemen in de zaal.
 • Onze medewerkers helpen u met de verwijzing naar uw stoel, ze geven een route aan waarlangs u kunt lopen en waarmee u zo min mogelijk langs andere mensen moet lopen.
 • In de zaal zit elk huishouden op minimaal 1,5 meter afstand van elkaar. Kinderen tot en met 12 jaar hoeven onderling en tot volwassenen geen afstand te houden. Jongeren tot 18 jaar hoeven onderling geen 1,5 meter afstand te houden.
 • Toiletbezoek tijdens de voorstelling is niet mogelijk. Wel voorafgaand aan en na afloop van de voorstelling (dragen van een mondkapje is verplicht), maar ook dan vragen wij u zo min mogelijk gebruik te maken van onze toiletten.
 • Vooraf en na afloop kunt u helaas geen drankje nuttigen in de foyer zoals u dat gewend was. Natuurlijk kunt u wel reserveren in Grandcafé de Fabriek, mocht er plek zijn dan krijgt u op aanwijzen van het personeel een tafel toegewezen. Wilt u zeker zijn van een tafel voorafgaand of na afloop van de voorstelling, dan kunt u het beste zelf vooraf contact opnemen met de Fabriek.

ONS THEATER BLIJFT GESLOTEN
Dinsdag 13 april werd bekend dat de landelijke maatregelen die gelden voor bijeenkomsten en evenementen helaas nog niet versoepeld kunnen worden. Dit betekent dat ons theater nog steeds gesloten blijft tot nader bericht.

THEATER GESLOTEN T/M 9 FEBRUARI
De landelijke maatregelen die golden t/m 19 januari worden, zoals u ongetwijfeld weet, met drie weken verlengd. Dit betekent dat wij, net als heel veel andere sectoren, in elk geval t/m 9 februari gesloten moeten blijven. Heel vervelend, maar het zat er natuurlijk aan te komen. Zodra het weer mag hopen we jullie weer te mogen verwelkomen in ons theater.

Aanvullende informatie over uw theaterbezoek

Dinsdag 13 oktober heeft ons kabinet wederom nieuwe coronamaatregelen aangekondigd, ongetwijfeld heeft u hier over gehoord. Voor ons theater betekent dit dat we het maximum aantal bezoekers weer terug moeten brengen. We mochten 34 bezoekers per voorstelling toelaten, dat zijn er nu maximaal 30 geworden.

Een andere belangrijke maatregel is dat u vanaf nu ook verplicht bent om een neus- en mondmasker in het theater te dragen, gedurende de voorstelling. Dit gold al voor uw binnenkomst en uw verblijf in de foyer. Onderstaande informatie omtrent de coronamaatregelen in ons theater blijven nog steeds van kracht.

Verder wijzen wij u er op dat Grandcafé de Fabriek helaas gesloten is en daardoor is het niet mogelijk om voorafgaand en na uw theaterbezoek een hapje of een drankje te nuttigen. Ook de toegang tot de toiletten is hiermee afgesloten. Er is enkel een toilet beschikbaar voor noodgevallen.

Veilig naar het theater

Wij zijn blij dat wij vanaf september weer een aantal voorstellingen aan kunnen bieden. Ondanks de aangescherpte regels van afgelopen week mogen wij gelukkig nog voorstellingen blijven aanbieden. Dit doen we uiteraard coronaproof, wat onder andere inhoudt dat we een maximum van 34 personen in ons theater mogen ontvangen (voor dit aantal hebben wij ontheffing gekregen) met in achtneming van de 1,5 meter richtlijn! Om uw bezoek aan Theater de Stoomfabriek zo veilig en prettig mogelijk te laten verlopen voor u zelf en de medetheaterbezoekers, houden wij ons strikt aan de richtlijnen en aanwijzingen van het RIVM en de Veiligheidsregio IJsselland. Wij rekenen erop dat u dit ook doet. Wij willen graag dat iedere bezoeker veilig kan genieten van een heerlijk avondje uit in de Stoomfabriek.

Kom niet naar het theater als je verkoudheidsklachten of griepverschijnselen hebt. Ook als iemand uit uw huishouden verkoudheidsklachten of griepverschijnselen heeft, verzoeken we u dringend om thuis te blijven. Bekijk de maatregelen van het RIVM zorgvuldig voordat u naar een voorstelling komt. Samen zijn we verantwoordelijk voor het naleven van deze richtlijnen.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op via info@theaterdestoomfabriek.nl

Richtlijnen RIVM

Alle theaters in Nederland mogen sinds september weer open en mogen weer bezoekers ontvangen, mits de richtlijnen van het RIVM worden nageleefd. Dit betekent onder meer dat alle bezoekers (incl. personeel, artiesten en crew) van het theatergebouw te allen tijde 1,5 meter afstand tot elkaar moeten bewaren, zowel in de zaal als in de foyer van het Grand Café. Om het bezoek aan ons theater voor iedereen prettig en veilig te laten verlopen, volgen wij uiteraard de richtlijnen van het RIVM en hanteren wij het 1,5 meter protocol voor theaters en concertzalen van de VSCD (De Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties).

De gezondheid en veiligheid van onze bezoekers, medewerkers, vrijwilligers en artiesten staat voorop. Door middel van stoelplacering in tweezits combinaties hebben we het theater zo ingericht dat het mogelijk is afstand tot elkaar te bewaren. U kunt alleen plaatsnemen op de stoelen waar de hoofdsteun wit gemarkeerd is. Ook is er uiteraard aandacht voor hygiëne. Zo staat er een desinfectiemiddel bij de ingang om uw handen te desinfecteren.

Een kaartje kopen voor mensen uit uw eigen huishouden

Wij vragen u vriendelijk om alleen kaarten te kopen voor mensen uit uw eigen huishouden. Op dit moment mogen alleen bezoekers uit hetzelfde huishouden naast elkaar zitten in het theater. Komt u niet uit 1 huishouden dan moet u ook in het theater afstand houden tussen uw zitplaats en die van de persoon naast u.

Uw theaterbezoek

Bij aankomst in het theater volgt u de looproutes en aanwijzingen van onze medewerkers. De garderobe is gesloten, u kunt uw jas gewoon meenemen de zaal in.

Onze medewerkers helpen u met de verwijzing naar uw stoel, ze zullen een route aangeven waarlangs u kunt lopen en waarmee u zo min mogelijk langs andere mensen moet lopen.

In de zaal zit elk huishouden op minimaal 1,5 meter afstand van elkaar. Kinderen tot en met 12 jaar hoeven onderling en tot volwassenen geen afstand te houden. Jongeren tot 18 jaar hoeven onderling geen 1,5 meter afstand te houden.

Toiletbezoek tijdens de voorstelling is helaas niet mogelijk. Uiteraard wel voorafgaand aan en na afloop van de voorstelling, maar ook dan vragen wij u zo min mogelijk gebruik te maken van onze toiletten.

Na afloop kunt u een drankje nuttigen in Grandcafé de Fabriek, mocht er plek zijn dan zal op aanwijzen van het personeel u een tafel toegewezen worden.  Wilt u zeker zijn van een tafel na afloop van de voorstelling, dan kunt u het beste zelf vooraf contact opnemen met de Fabriek.

Gezondheidscheck

Voorafgaand aan uw theaterbezoek worden u een aantal vragen gesteld over uw gezondheid. Indien u één van de volgende vragen met ‘ja’ kunt beantwoorden, verzoeken wij u vriendelijk doch dringend uw bezoek aan het theater af te breken en weer naar huis te gaan.

 • Heeft u één of meerdere van de volgende symptomen: verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, benauwdheid en/of meer dan 38 graden koorts?
 • Heeft u huisgenoten/gezinsleden met corona, koorts of benauwdheidsklachten?
 • Bent u de afgelopen twee weken in contact geweest met iemand die besmet is met het coronavirus?

Update 21 juli 2020

Zoals u gewend bent bij alle medewerkers van het theater zitten wij natuurlijk niet stil.

Goed nieuws is dat de regels voor theaters zijn versoepeld. Het maximaal aantal bezoekers wordt bepaald door de mogelijkheden die elk theater heeft om aan 1,5 meter afstand te voldoen. Bij Theater de Stoomfabriek zijn dat 34 bezoekers per voorstelling.

Natuurlijk waren wij dolblij toen we dit goede nieuws te horen kregen. We beseften ook dat we in een heel andere situatie terecht zijn gekomen, en dat alles anders zal gaan. De intieme zaal met 120 stoelen wordt ineens verkleind tot nog intiemer, met 34 stoelen.

Voor komend theaterseizoen betekent dit dat er een minimaal aantal voorstellingen zal komen, soms meerdere voorstellingen van dezelfde artiest op een dag.

Ons team is direct aan de slag gegaan met een protocol conform alle richtlijnen van het RIVM om een veilige en werkbare situatie te creëren zodat bezoekers onbezorgd kunnen genieten van het moois wat we te bieden hebben.

Door het beperkt aantal plaatsen en het feit dat onze vaste kosten gelijk blijven, is dit een enorme uitdaging voor Theater de Stoomfabriek. Wij doen onze uiterste best om bezoekers een leuke avond te bezorgen. Alvast dank voor uw begrip.

Op dit moment wordt er nog hard gewerkt om de allerlaatste geannuleerde voorstellingen te verplaatsen naar volgend jaar. Kaartkopers ontvangen hier zo spoedig mogelijk bericht over.

Voor nu wensen wij u een fijne en bovenal gezonde vakantie toe en wij hopen u allemaal terug te zien bij toekomstige voorstellingen in Theater de Stoomfabriek!

Update 12 mei 2020

Geannuleerde voorstellingen van Theater de Stoomfabriek

Theater de Stoomfabriek is momenteel druk bezig met het annuleren of verplaatsen van voorstellingen die helaas door het Corona virus dit seizoen niet door konden gaan. Van een aantal voorstellingen is inmiddels zeker dat deze definitief geannuleerd gaan worden.
Het gaat om de volgende voorstellingen:

Voorstellingen

 • Rubens Consort Kamermuziek
 • Dido! In de Grote Kerk
 • Voordat het verhaal verdwijnt ( Spreker Rene ten Bos)

Films

 • The Mule
 • Film Oh brother where Art thou
 • Shoplifters

Heeft u een kaartje gekocht voor één van bovenstaande voorstellingen maar nog geen mail ontvangen van het theater? Het theater informeert u graag over de verdere financiële afwikkeling.

U kunt kiezen uit de volgende opties:

 1. U ontvangt van het theater een voucher met het bedrag ter waarde van de voorstelling. Deze bieden zij u graag aan in de vorm van een nationale podium cadeaukaart. Het bedrag wordt door het theater erop gezet en u ontvangt de kaart per post bij u thuis. Het saldo op de kaart is onbeperkt geldig. Zo heeft u nog iets moois in het vooruitzicht!
 2. Ook is het mogelijk om uw kaart(en) aan het theater te doneren. De Stoomfabriek zou ontzettend blij zijn met uw donatie want op deze manier helpt u hen de economische impact door het Corona-virus op te vangen. Hierdoor kan er in de toekomst weer volop gewerkt worden aan nieuwe evenementen.
 3. Ook biedt het theater graag de mogelijkheid om een deel van de waarde van uw tickets om te zetten in een voucher. U doneert dan bijvoorbeeld de helft van de waarde aan het theater en de andere helft krijgt u terug via een nationale podium cadeaukaart.

Het theater hoort graag van welke mogelijkheid u gebruik maakt.  Zij ontvangen uw reactie graag uiterlijk 1 juni via een email naar administratie@theaterdestoomfabriek.nl ( dit geldt alleen voor de kaartkopers van bovengenoemde voorstellingen).

Vermeld in uw email ten minste het volgende:

 • Voornaam+ achternaam
 • Titel voorstelling + datum
 • Aantal kaarten dat u voor deze voorstelling heeft gekocht
 • Bedrag dat u heeft betaald
 • Transactienummer
 • Straat, huisnummer, postcode en woonplaats
 • Vermeld hierbij ook of u het gehele bedrag of een gedeelte van het bedrag wilt terug ontvangen middels een voucher.

Graag duidelijk aangeven om welk bedrag het gaat.

Het is voor het theater van groot belang dat u bovengenoemde informatie goed vermeld, zodat de financiële afwikkeling soepel verloopt.

Steuntje in de rug 

Theater de Stoomfabriek krijgt veel vragen van het publiek of er ‘iets’ gedaan kan worden om de theatersector te steunen. Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat u, wanneer de theaterdeuren weer open gaan,  op bezoek komt. Wilt u Vriend worden van het theater, of weet u nog iemand die Vriend wil worden? Deze bijdrage geeft de Stoomfabriek net dat steuntje in de rug om ook deze periode overeind te blijven. Kijk voor meer informatie op https://www.theaterdestoomfabriek.nl/vriend/

Hoe gaan wij om met het coronavirus?

Theater De Stoomfabriek volgt de richtlijnen en aanwijzingen vanuit RIVM, overheid en Gemeente Dalfsen met betrekking tot het coronavirus. We zien voor nu dan ook geen noodzaak om de voorstellingen en concerten in de nabije toekomst te annuleren. We instrueren onze medewerkers nadrukkelijk op hygiëne, en voorzien daarnaast medewerkers, gasten en bezoekende gezelschappen en artiesten van hygiënische handzeep. De directie staat in nauw contact met de gemeente. Mochten de aanwijzingen onverhoopt wijzigen, worden tijdig passende maatregelen getroffen.

Kan ik mijn tickets nu toch retourneren? 

Theater De Stoomfabriek blijft vooralsnog de reguliere voorwaarden hanteren met betrekking tot het retourneren van tickets.

Wat kan ik doen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen?

De belangrijkste maatregelen die u én wij kunnen nemen om verspreiding te voorkomen zijn heel simpel:

• Was uw handen regelmatig.
• Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog
• Gebruik papieren zakdoekjes

Op de website van het RIVM leest u hier meer over.