De Toekomstmakers2019-02-11T10:04:11+00:00
Afbeelding

De Toekomstmakers

Wij oogsten hier geluk

Datum : 12 maart 2019
Aanvang : 20:00u
Locatie : Theater De Stoomfabriek
Plaats : Dalfsen

Gratis

Datum : 9 april 2019
Aanvang : 20:00u
Locatie : De Wiekelaar
Plaats : Oudleusen

Gratis

Het Duurzame Dorpen Netwerk van de Gemeente Dalfsen organiseert een serie interactieve lezingen omtrent (sociale) duurzaamheid onder de naam De Toekomstmakers.  Tijdens deze maandelijkse bijeenkomsten komt u in aanraking met inspirerende lokale en nationale initiatieven die naar een gezonde, eerlijke en duurzame wereld streven.

Gezonde landbouw voor een betrokken buurt

Op dinsdag 12 februari om 20.00 in Theater De Stoomfabriek start de reeks met de korte documentaire “Wij oogsten hier geluk” over Community Supported Agriculture (CSA) oftewel gemeenschapslandbouw in Nederland. Een CSA-bedrijf wordt gedragen door de gemeenschap, waarin deelnemers betrokken zijn bij het reilen en zeilen van het landbouwbedrijf. In ruil voor een jaarbedrag worden zij mede-eigenaar van de oogst. Zo kan de boer zich richten op eerlijk en ecologische verbouwing, en genieten de deelnemers van de oogst.

De documentaire geeft een weergave van zes eigenwijze boeren die vertellen over hun CSA bedrijf; hun passie, idealen, twijfels en dromen voor de toekomst. Waarom kiezen zij ervoor om van de gangbare landbouw af te wijken?

Daarna is het woord aan twee sprekers die vertellen over de wisselwerking tussen de lokale gemeenschap en voedselverbouwing. Valerie van Dijck, oprichter van Tuinderij de Veldhof, geeft een presentatie over verschillende CSA-modellen die in Nederland succesvol zijn opgezet. Annemie Lepelaars verteld over haar veelzijdige zorgboerderij Landjuweel de Hoeven.

Toegang is gratis. Wilt u aanwezig zijn? Aanmelden kan door een mail te sturen naar detoekomstmakersdalfsen@gmail.com

Voor meer informatie kunt u terecht op de website: http://wijoogstenhiergeluk.nl/