Informatie 2017-02-20T20:34:21+00:00

Veel gestelde vragen

Kaartverkoop

Kaarten kunt u kopen via deze website onder agenda. Je kan via Ideal afrekenen en krijgt een e-ticket in uw email welke bij de ingang gescand wordt. Daarnaast kunt u kaarten kopen bij de Primera in Dalfsen. Het is ook mogelijk om kaarten te kopen voorafgaand aan de voorstelling, maar dan kan de voorstelling al uitverkocht zijn.
Zolang u nog niet heeft afgerekend met ideal kunt u de kaarten annuleren. Als u de kaarten heeft besteld is het niet mogelijk om deze te annuleren.
Neem contact met ons op als u de kaarten kwijt bent. Wij kunnen het opnieuw sturen naar het opgegeven mailadres.
Ja de Podium Cadeaukaart is bij ons te besteden. Deze kan alleen ingewisseld worden bij online bestellingen, dus niet bij de kassa. U kunt de Podium Cadeaukaart kopen bij de Primera of via: http://www.podiumcadeaukaart.nl

Zitplaatsen

Nee, je kunt geen vaste zitplaats boeken. Voor iedere voorstelling geldt vrije plaatskeuze.

Parkeren

Parkeren kan voor het gemeentehuis. Denk aan de blauwe parkeerschijf! Op de hoek van de Havenstraat/Vechtoever is een mindervalide parkeerplaats beschikbaar. Klik hier voor een kaartje.
Er is op dit moment nog geen fietsenstalling. Hier wordt nog aan gewerkt door gemeente. Graag de fietsen zoveel mogelijk aan de zijde van het theater stallen en niet op de terrassen.

Mindervaliden

Ja, het theater is toegankelijk met een rolstoel. Als u een mindervalideticket besteld houden we hier rekening mee.
Ja, er is een toilet voor mindervaliden. Deze bevindt zich onder de trap. Er kan desgewenst een vrijwilliger meelopen.

Eten & drinken

Ja, het is verstandig voorafgaand aan een voorstelling te reserveren. Je kan De Fabriek bereiken op: 0529-433026
Nee, drankjes kunnen worden gedronken in de foyer of in grandcafé de Fabriek.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op.

“de Stoomfabriek wordt een off the road theater”

Bij theater de Stoomfabriek gaan ze langzaam maar zeker los. Terwijl het gebouw nog letterlijk in de steigers stond werd het eerste programma ontwikkeld. Artiesten benaderd, een piano gekocht, afspraken met mensen voor geluid en techniek. Maar ook een logo, huisstijl, marketingstrategie, online-kaartverkoop, en natuurlijk een bankrekening, een kasboek, conceptcontracten statuten en huurovereenkomsten. Waanzinnig veel werk. Allemaal gedaan door vrijwilligers. Mensen van hier. En dat kan ook. Want het barst hier van talent. Alles wat te maken heeft met de vormgeving is gedaan door studenten van Cibap uit Zwolle. Mag ik het korte filmpje  op deze website aanbevelen? Gemaakt door deze jonge mensen om een sfeerindruk te geven. Ik vind het geweldig.

Het eerste “echte” optreden is op vrijdag 13 januari. De Bende van Beuving maakt het theater dan onveilig. Uiteraard met hun frontman Ernest Beuving die ook al in zijn jonge jeugd door de straten van Dalfsen heeft gedwaald. Maar ook met onze onvolprezen Jan Wolfkamp op slagwerk. Dat sluit aan bij de ambitie van het bestuur om topmensen aan te trekken en gelijktijdig zoveel mogelijk aan te sluiten bij artiesten die op een of andere manier een relatie hebben met Dalfsen en het Vechtdal. Soms is die relatie trouwens een beetje gezocht. Lavinia Meijer konden we met hulp van Jeroen Krabbe verleiden om te komen optreden op paaszondag. Dat wordt een uniek concert. Lavinia speelt solo op de harp. Jeroen draagt gedichten voor. En Ge Reinders treedt op 5 mei op. Hij zingt dan zijn prachtige liedjes. Maar dat doet hij dan pas na de pauze. Voor de pauze vertelt hij het verhaal van zijn moeder die in de oorlog in het verzet zat, opgepakt werd, en via kamp Vught naar Duitsland werd gedeporteerd. Na de oorlog kwam ze thuis, niet in staat om haar verhaal te vertellen. Ge heeft haar hele onvrijwillige reis gevolgd en opgeschreven in het prachtige boek ” het zakdoekje”. Als u wilt weten waarom het boek zo heet, dan moet u maar komen.

Theater de Stoomfabriek wordt een off the road theater. Een plek waar mensen graag naar toe gaan. De programmering ontwikkelt zich voor een deel gedurende het jaar. Artiesten willen er graag komen om te experimenteren. Ze weten dat ze er een welwillend publiek aantreffen. Nooit te beroerd om eens wat uit te proberen. Optredens zijn intiem. Het contact tussen de artiest en de zaal staat centraal.

Het is een plek waar kinderen voor het eerst voelen hoe het is om op een podium te staan met het licht op je gericht. Waar de lokale band haar debuut cd presenteert, waar het koor in een professionele setting haar publiek mag verrassen. U bent van harte welkom. Het wordt mooi.

Han Noten