Informatie 2017-02-20T20:34:21+00:00

Veel gestelde vragen

Kaartverkoop

Kaarten kunt u kopen via deze website onder agenda. Je kan via Ideal afrekenen en krijgt een e-ticket in uw email welke bij de ingang gescand wordt. Daarnaast kunt u kaarten kopen bij de Primera in Dalfsen. Het is ook mogelijk om kaarten te kopen voorafgaand aan de voorstelling, maar dan kan de voorstelling al uitverkocht zijn.
Zolang u nog niet heeft afgerekend met ideal kunt u de kaarten annuleren. Als u de kaarten heeft besteld is het niet mogelijk om deze te annuleren.
Neem contact met ons op als u de kaarten kwijt bent. Wij kunnen het opnieuw sturen naar het opgegeven mailadres.
Ja de Podium Cadeaukaart is bij ons te besteden. Deze kan alleen ingewisseld worden bij online bestellingen, dus niet bij de kassa. U kunt de Podium Cadeaukaart kopen bij de Primera of via: http://www.podiumcadeaukaart.nl

Zitplaatsen

Nee, je kunt geen vaste zitplaats boeken. Voor iedere voorstelling geldt vrije plaatskeuze.

Parkeren

Parkeren kan voor het gemeentehuis. Denk aan de blauwe parkeerschijf! Op de hoek van de Havenstraat/Vechtoever is een mindervalide parkeerplaats beschikbaar. Klik hier voor een kaartje.
Er is op dit moment nog geen fietsenstalling. Hier wordt nog aan gewerkt door gemeente. Graag de fietsen zoveel mogelijk aan de zijde van het theater stallen en niet op de terrassen.

Mindervaliden

Ja, het theater is toegankelijk met een rolstoel. Als u een mindervalideticket besteld houden we hier rekening mee.
Ja, er is een toilet voor mindervaliden. Deze bevindt zich onder de trap. Er kan desgewenst een vrijwilliger meelopen.

Eten & drinken

Ja, het is verstandig voorafgaand aan een voorstelling te reserveren. Je kan De Fabriek bereiken op: 0529-433026
Nee, drankjes kunnen worden gedronken in de foyer of in grandcafé de Fabriek.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op.

¬†“Een creatief ei heeft een warm nest nodig”

In de jaren 80 groeide ik op in Dalfsen. Met wat vrienden vormden we een band. De mogelijkheden om op te treden waren beperkt maar gelukkig bood de Trefkoele uitkomst. Ondanks de wat karige bodem voor culturele ontwikkeling waren er veel talenten die tot op de dag van vandaag op poppodia of in theaters hun weg vinden. Denk aan bijvoorbeeld muzikant Erwin Nijhoff, cabaretier Ernest Beuving of actrice Ilse Warringa.

Midas Dekkers zei eens tegen mij: een creatief ei heeft een warm nest nodig. Die zin ben ik nooit vergeten. Alles wat ontwikkelt is kwetsbaar, om tot wasdom te komen is een veilige omgeving voorwaarde, voeg daar inspiratie aan toe en groei is gegarandeerd. Theater is meer dan consumeren, het is tweerichtingsverkeer, het directe contact staat centraal. Het is een plek die staat voor ontwikkeling, gesprek, uitdagingen, kansen en als het meezit ook voor chaos, rumoer, schuren, discussie en ontmoeting.

Theater is ook het binnengaan van een andere wereld. Michael Tilson Thomas (dirigent van het San Fransisco Symphony Orchestra) vergeleek het bezoek aan het theater als het binnentreden van de Saiho-ji, een tuin aangelegd door monniken in Kyoto. Hier onderga je bij binnenkomst een aantal rituelen voor je de tuin in gaat, een voorbereiding op wat komen gaat.

Ik kijk er nu al naar uit om met de trein naar Dalfsen te gaan, de blauwe bogen brug over en die andere wereld binnen te stappen.

Willem Alkema