Kunstmenu: Ook het theater doet mee!

De gemeente Dalfsen en de schoolbesturen vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk leerlingen kennismaken met kunst en cultuur. Daarom coördineert de gemeente onder leiding van de combinatiefunctionaris het Kunstmenu voor groep 1 t/m 8. Het Kunstmenu bestaat uit verschillende leerzame projecten gericht op dans, theater, erfgoed, literatuur en muziek.
Elk schooljaar is er in overleg met de scholen weer een nieuw Kunstmenu programma samengesteld en dit schooljaar 2018-2019 heeft Theater de Stoomfabriek hier een belangrijke rol in!

De groepen 1 & 2 gaan genieten in ons theater van de voorstelling “Gekke Buren”.

Gekke Buren is een humoristische voorstelling waarin een gierig vrouwtje het uiteindelijk moet afleggen tegen de vindingrijkheid van haar gemoedelijke buurman. De voorstelling is gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Ingrid & Dieter Schubert.

De leerlingen van de groepen 5 & 6 uit Lemelerveld en Dalfsen gaan naar de voorstelling “Dichten is niet eng”. Een voorstelling over Poëzie. De leerlingen krijgen voor- en na de voorstelling een educatief programma aangeboden waarin poëzie de hoofdrol speelt.

Het theater vindt het mooi dat dit in samenwerking met de bibliotheek plaatsvindt, juist omdat de voorstelling Dichten is niet eng hierbij het best tot zijn recht komt.

De groepen 7 & 8 gaan naar de voorstelling “FLAT” van theatergroep Jansen & De Boer.
De voorstelling is een hedendaags sprookje over hoe eenzaamheid in tweezaamheid kan veranderen, ook als je bijna honderd bent.

Het Kunstmenu wordt naast financiële bijdragen van gemeente Dalfsen, mede financieel mogelijk gemaakt door provincie Overijssel (Cultuur aan de Basis gelden). Daarnaast dragen de scholen zelf ook een bedrag bij vanuit hun schooleigen cultuurgelden.

Het theater is blij met deze mooie samenwerking!