Kunstmenu: Ook het theater doet mee!

De gemeente Dalfsen en de schoolbesturen vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk leerlingen kennismaken met kunst en cultuur. Daarom coördineert de gemeente onder leiding van de combinatiefunctionaris het Kunstmenu voor groep 1 t/m 8. Het Kunstmenu bestaat uit verschillende leerzame projecten gericht op dans, theater, erfgoed, literatuur en muziek.
Elk schooljaar is er in overleg met de scholen weer een nieuw Kunstmenu programma samengesteld en dit schooljaar 2019-2020 heeft Theater de Stoomfabriek hier een belangrijke rol in!

Schoolvoorstelling tijdens Kinderboekenweek

De groepen 5 &6 komen bij ons op bezoek tijdens de Kinderboekenweek om naar de Tour van Fien te kijken.

De Tour van Fien (Door Reuring Theater)

Op de pedalen, klaar voor de start … af!

Fien wil wielrenster worden. Zwetend, zwoegend en trappend traint ze alle dagen samen met haar beste vriendin Annemiek. Ooit zal ze haar persoonlijke Tour de Fien winnen. Iedereen zal klappen, juichen en diep buigen voor zoveel snelheid. Fien wordt uit haar droom ontwaakt als Annemiek gaat verhuizen.

Thuis klaagt haar moeder over de rommel in de kamer. Haar broer wil niets weten van spaken, wielen en zadelpijn. Fien staat er helemaal alleen voor. Zal Fien de finish halen? Of wacht haar enkel de laatste plaats? De tour van Fien is een grappige, ontroerende, sportieve voorstelling over inspanning, uitputting en je eigen koers varen, óók als je daar soms je peloton voor moet verlaten.

Het Kunstmenu wordt naast financiële bijdragen van gemeente Dalfsen, mede financieel mogelijk gemaakt door provincie Overijssel (Cultuur aan de Basis gelden). Daarnaast dragen de scholen zelf ook een bedrag bij vanuit hun schooleigen cultuurgelden.

Het theater is blij met deze mooie samenwerking!