Organisatie2018-12-11T12:57:16+00:00

Het bestuur

Missie: Het theater is een stichting en brengt artiesten en bezoekers samen in een kleine, intieme setting. Met een avontuurlijke programmering voor een breed publiek. Als stichting zullen alle inkomsten worden ingezet ten behoeve van onze missie: Het bieden van cultuur en inspiratie voor iedereen op een prachtige plek aan de Vecht. Deze missie wordt breed gedragen door het bestuur van De Stoomfabriek dat zich iedere dag inzet voor de bezoeker in het theater. Mensen, instellingen en bedrijven uit Dalfsen en omgeving samenbrengen en laten genieten van het beste wat de podiumkunst te bieden heeft, dat is wat Theater de Stoomfabriek wil uitstralen.

Visie: Theater de Stoomfabriek wil de bezoekers een warm welkom geven. De bezoekers moeten het gevoel krijgen dat zij altijd welkom zijn, dat men zich thuis voelt en graag terug komt naar dit theater. De Stoomfabriek biedt een gevarieerd programma podiumkunsten en wil het publiek na afloop de mogelijkheid geven nog gezellig een hapje en drankje te nuttigen, zodat hun avondje uit compleet is.

Het Team van De Stoomfabriek:
Willemijn van Rechteren: Voorzitter
Roland Niezink: Penningmeester
Sandra Smalbraak: Secretaris & hoofd vrijwilligers
Femke Sinnema: Sponsoring
Job van Dalen: ICT en ondersteunende zaken

 “In het theater komen veel dingen samen als in een symfonie”

In 2009 koos de Dalfser bevolking voor de ontwikkeling van het Waterfront voor het plan ‘Symfonie aan de Vecht’ van de huidige bouwer Volker Wessels.  Dit plan werd breed gedragen. In de loop der jaren is er al heel wat moois tot stand gekomen. Nu binnenkort een theater. Een theater in ons eigen dorp. Wat een fantastische aanvulling op het bestaande! Een laagdrempelige voorziening met een programma voor elk wat wils voor de gehele Dalfser bevolking; hoe mooi is dat? Ook op verschillende andere plekken in het dorp laat Dalfsen zien volop in ontwikkeling te zijn.

Als directe buren hebben we de bouw vanaf het begin meegemaakt en hebben het zien groeien tot wat het nu is. We zijn als Albert Heijn blij met onze nieuwe buren. Er is weer een bouwfase afgerond die het Waterfront aantrekkelijk maakt en die zorgt voor reuring aan de Vecht. Daar hebben alle andere ondernemers van het Waterfront en het van Bruggenplein profijt van. Laten we met elkaar dit mooie initiatief positief ontvangen. Op naar de volgende bouwfase van het Waterfront.

Achter de schermen van theater de Stoomfabriek wordt hard gewerkt.  Evenals bij andere activiteiten is een beroep gedaan op vrijwilligers. Daar moeten we trots op zijn. In het theater komen veel dingen samen als in een symfonie. In het Waterfront komen ook veel dingen samen en langzamerhand wordt het een prachtig geheel aan de Vecht.

We wensen alle medewerkers van de Stoomfabriek heel veel succes en vertrouwen in een mooie toekomst!

Albert en Joke Huisjes