Cabaret

Een avondje theater is geweldig: een hapje en een drankje vooraf, een mooie voorstelling en dan nog lekker naborrelen. Klinkt goed toch? Het is weer eens wat anders dan anders. Ongegeneerd lachen bij die cabaretier of veel stof tot nadenken na een bepaalde voorstelling; ga er gewoon eens goed voor zitten en zoek een mooie voorstelling uit. Het is de kunst van het hardop lachen, de kunst van het luisteren, de kunst van het genieten. En dat allemaal in het theater in Dalfsen!

Sprekers

Schrijvers, wetenschappers, filmmakers, medici: allemaal mensen die een verhaal te vertellen hebben. Altijd interessant en soms zelf leuk. We gaan er een heleboel uitnodigen! Mensen die ergens wat van af weten en dat graag met het theaterpubliek willen delen. Op allerlei vlakken. Sommigen zullen beeldmateriaal meenemen en anderen alleen zichzelf. We gaan ze het hemd van het lijf vragen zodat u de volgende dag met een leuk verhaal op het werk komt.

Klassiek

Hoe ziet jouw ideale zondagmiddag eruit? Theater de Stoomfabriek biedt voor ieder een zondagmiddag koffieconcert. Een keer per maand wordt er een middag, startend vanaf 15.00 uur, gevuld met prachtige indrukwekkende concerten van jong aanstormend talent tot gevestigde artiesten.

Kinderen

De programmeercommissie voor de kindervoorstellingen bestaat uit een enthousiast team dat voor een afwisselend jeugdprogramma zorgt. Op de woensdagmiddag, zaterdag of zondag zijn er een aantal keren per seizoen kindervoorstellingen te bewonderen. De programmeurs houden rekening met voorstellingen voor de jongsten (1-5 jaar) en oudere kinderen (6-12 jaar). Poppentheater, slapstick, muziek, voorstellingen vanuit een bekend prentenboek: alles is wel een keer te zien in het theater.

Muziek

Houdt u van muziek? Niemand minder dan Jan Wolfkamp, zelf een muzikant in hart en nieren, draagt zijn steentje bij en programmeert artiesten van het hoogste niveau. Allerlei muziekstijlen passeren de revue waaronder jazz, wereldmuziek en rock. Met zijn netwerk en muzikale kennis bent u verzekerd van uitstekende optredens!

Film

Gezellig met elkaar naar de film in Dalfsen. Gewoon lopend of op de fiets. Dat kan in de Stoomfabriek waar 1 of 2 x per maand op de donderdag- of vrijdagavond films worden vertoond.

Maar daar blijft het niet bij. Hoe leuk is het om van een filmavond een complete totaalbeleving te maken? Elk seizoen wordt er een Mannenavond en een Ladiesnight georganiseerd. Gezellig met elkaar borrelen, lekker eten en kletsen over de film. Een compleet avondje uit dus.

De programmeurs Film spelen uitstekend in op de actualiteit en stellen op deze manier hun filmprogramma samen. Kinderfilms, Gouden Kalf films, het komt allemaal aan bod!

Kortom, fijn naar Dalfsen Draait!

Lokale talenten

Dalfsen barst van het talent dus hoe mooi is het dat we deze talenten een podium kunnen bieden om hun gave te delen met het lokale publiek. Nu niet direct denken dat dit alleen weggelegd is voor aanstormende Voice Kids, of Award winnende dansers. Nee, ook beginnende artiesten, muzikanten of gewoon mensen die een verhaal hebben, en dit willen delen kunnen gebruik maken van ons theater.

De Stoomfabriek biedt voor een ieder de juiste ambiance om een intieme uitvoering, leuke presentatie of toneelgezelschap te ontvangen Mensen die je gewoon op straat tegen kunt komen, maar in het theater ineens een rasartiest blijken te zijn. Laat u dus verrassen!