VR 24 NOV. • 20:00 UUR Film
Mannenavond: Pulp Fiction
Aanvang 20:00 uur
Locatie Theater de Stoomfabriek
Pauze JA
Eindtijd 23:00 uur
Hou je van films vol actie, humor en verrassingen? Dan is Pulp Fiction dé film! Dus perfect voor de gezellige Mannenavond in ons theater én in Grand Café De Fabriek!

Pulp Fiction is een meesterwerk van Quentin Tarantino, de regisseur van o.a. Django Unchained. In deze film volg je drie spannende verhalen van gangsters, boksers en overvallers die elkaar op een bijzondere manier tegenkomen. De film zit vol met verwijzingen naar de popcultuur, geweldige acteerprestaties en mooie dialogen. De personages praten over allerlei onderwerpen, van hamburgers tot de betekenis van voetmassages. Dit geeft de film een unieke sfeer en stijl.

Pulp Fiction is geen gewone film. De drie delen worden niet in chronologische volgorde verteld. Je wordt steeds verrast door nieuwe wendingen en zo ontdek je hoe alles met elkaar te maken heeft. De film speelt met je verwachtingen.

Mannenavond
Dit is de bekende Mannenavond. Dus met een drankje en hapje vooraf, tijdens de pauze en na afloop in Grand Cafë De Fabriek!
€24,00 Bestel kaarten
UITGEBREIDE OMSCHRIJVING Mannenavond: Pulp Fiction

Het verhaal speelt zich af in Los Angeles en volgt de levens van verschillende personages, waaronder twee huurmoordenaars, een bokser en zijn vrouw, en een stelletje dat een restaurant overvalt.

De personages in Pulp Fiction zijn onvergetelijk. Je maakt kennis met Vincent Vega en Jules Winnfield, twee gangsters die voor hun baas Marsellus Wallace een koffer moeten ophalen. Onderweg hebben ze het over de meest uiteenlopende onderwerpen, zoals hamburgers in Europa en voetmassages. Vincent moet ook nog de vrouw van Marsellus, Mia, mee uit nemen. Dat leidt tot een spannende avond vol dansen, drugs en drama. 
Dan is er nog Butch, een bokser die een deal heeft gesloten met Marsellus om een wedstrijd te verliezen. Maar Butch besluit om toch te winnen en gaat er vandoor met het geld. Dat valt niet goed bij Marsellus, die hem achterna zit. Onderweg komt Butch ook nog Vincent tegen, met wie hij een bloedige confrontatie heeft.
Tot slot zijn er nog Pumpkin en Honey Bunny, een verliefd stel dat besluit om restaurants te overvallen. Ze komen terecht in hetzelfde restaurant waar Vincent en Jules zitten te ontbijten. Dat levert een explosieve situatie op, waarbij Jules een bijzondere keuze maakt.

De film heeft verschillende prijzen gewonnen, waaronder de Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes in 1994. Het is ook genomineerd voor zeven Academy Awards, waarvan het er één heeft gewonnen voor Beste Originele Scenario.


Verenigde Staten, misdaad, drama, 1994, 154 min.
Nederlands ondertiteld
Regie: Quentin Tarantino 
Met o.a. John Travolta, Uma Thurman, Samuel L. Jackson, Bruce Willis.

In de spotlights
Cabaret
za 09 dec. 2023 Anne Neuteboom Effe niet met je mening