VR 23 FEB. • 20:00 UUR Uitverkocht
Barbie
Aanvang 20:00 uur
Locatie Theater de Stoomfabriek
Pauze NEE
Eindtijd 22:00 uur
In Barbieland is alles en iedereen perfect. Behalve als je een existentiële crisis hebt of als je een Ken bent.
Stereotype Barbie beleeft elke keer opnieuw de perfecte dag, totdat er op een morgen imperfecties (zoals platvoeten) bij haar op lijken te treden. Ze wordt gedwongen te vertrekken vanwege deze zogenaamde ‘imperfecties’.
Gevolg is dat ze op avontuur gaat in de echte wereld en ontdekt dat perfectie alleen van binnen te vinden is.
€7,00 Uitverkocht
UITGEBREIDE OMSCHRIJVING Barbie

Margot Robbie speelt de hoofdrol in ‘Barbie’, die “stereotype Barbie” belichaamt. Ze brengt haar dagen door op het strand en haar nachten met het geven van slaapfeestjes, terwijl ze de avances van Ryan Goslings Ken, “gewoon Ken”, ongemakkelijk ontwijkt, tot zijn grote ongenoegen. Op een avond, midden in een verbazingwekkende en zorgvuldig voorbereide groepsdansroutine, wordt ze plotseling overvallen door “onbedwingbare gedachten aan de dood” die haar blijven achtervolgen, hoe hard ze ook probeert om ze te vermijden. Deze gedachten leiden tot meer bizarre gebeurtenissen die Barbies perfecte bestaan destabiliseren en haar en Ken naar de zeer gebrekkige “echte” wereld sturen. Daar vraagt ze Sasha (gespeeld door Ariana Greenblatt), een schenen schoppende pre-tiener, en Gloria (gespeeld door America Ferrera), haar moeder en werknemer van Mattel, om opheldering. De CEO van Mattel, de firma die Barbie maakt, komt ook nog voorbij. Barbie ontdekt zo al snel zowel de geneugten als de uitdagingen van het echte leven tussen de mensen.

Als je er dieper op ingaat, kan ‘Barbie’ gezien worden als een coming-of-age verhaal. Dankzij de uitbundige regie van Gerwig en het oogstrelende decorontwerp, blijft de oprechtheid van het Barbie-personage schijnen. De boodschap mag dan wat overdreven eenvoudig lijken en soms clichématig feministisch overkomen, maar net zoals alles wat bedekt is met glitter en juwelen, is het makkelijker te verkopen en trekt het de aandacht van het publiek. Hoewel sommigen Gerwig misschien beschuldigen van het promoten van commercie door een film over een speelgoedicoon te maken, heeft ze juist een meeslepende en emotionele reis van zelfontdekking weten te creëren binnen de context van een speelgoedreclame.

Fantasy / Komedie / 114 minuten
Amerika, Engeland, 2023
Regie: Greta Gerwig
Met o.a.: Margot Robbie, Ryan Gosling, America Ferrera