DO 21 MRT. • 20:00 UUR Lokaal talent
Dalfsen, het eerlijke verhaal
Aanvang 20:00 uur
Locatie Theater de Stoomfabriek
Pauze JA
Eindtijd 22:45 uur
In deze tweede editie van Dalfsen, het eerlijke verhaal, geven we het woord aan Dalfsenaar Jan Wittenberg, woordvoerder van de veiligheidsregio IJsselland. Verder gaan deze avond het uit Oudleusen afkomstige duo Bertus Grotenhuis en Wim Hogenkamp, de door hen geschreven ‘Cum Bek show’ opvoeren. En komt het uit Luttenberg afkomstige Duo Höllenboer - bekend van de hit 'Busje komt zo'-, de avond afsluiten. Omdat Maart de dialect maand is, zal deze 'Dalfsen, het eerlijke verhaal' volledig in het Nedersaksisch zijn.
€15,00 Bestel kaarten
UITGEBREIDE OMSCHRIJVING Dalfsen, het eerlijke verhaal

In deze tweede editie van Dalfsen, het eerlijke verhaal, voert het Sallands dialect, in het kader van "Meert, dialectmoand" de boventoon.

Dan geven we het woord aan Dalfsenaar Jan Wittenberg, woordvoerder van de veiligheidsregio IJsselland. Op zowel luchtige als serieuze wijze zal hij ons meenemen in de spannende wereld van de Brandweer en zijn diverse belevenissen als communicatie adviseur en coördinator brandveilig leven.

Verder gaan deze avond het uit Oudleusen afkomstige duo Bertus Grotenhuis en Wim Hogenkamp, de door hen geschreven ‘Cum Bek show’ opvoeren: Dialectveteraan'n Bertus en Wim uut Oldluus'n geeft speciaal veur disse dialectmoand een reünie-optreed'n, iets wat zelfs de Beatles niet elukt is. Verhaal'n, liedties en wat vassies oaver de Vechte, disse streek en Ecuador veur luu die 't thuus hemoa zat bint.

En als klap op de vuurpijl komt het uit Luttenberg afkomstige Duo Höllenboer de avond afsluiten met het dialect programma ‘Steurigies vedan’. Dit duo is natuurlijk bekend van hun grote hit over een busje, maar hebben veel meer mooie songs en sketches over Sallland en -bewoners. Puntige teksten, gortdroge humor en dromerige melodieën, verpakt in Nedersaksisch.

Gemene deler bij alle 3 de voorstellingen: lachen gegarandeerd, dus neem uw zakdoek mee.

Dalfsen, het eerlijke verhaal is speciaal geschikt voor alle inwoners van  de gemeente Dalfsen, maar uiteraard ook voor zij die Dalfsen en haar bewoners een warm hart  toedragen.

Kaarten 15 euro, incl. 1 pauzedrankje.