VR 18 OKT. • 20:30 UUR Muziek
Classic Folk meets modern Pop
Aanvang 20:30 uur
Locatie Theater de Stoomfabriek
Pauze JA
Eindtijd 22:30 uur
Classic folk meets modern pop in de Stoomfabriek en dat met maar liefst 2 kanjers van bands: Uit Dalfsen de folk- en rock songs van het alom bekende folk- en rock trio Pheasant Forest en uit Zwolle - bekend van diverse optredens op radio en TV - de jonge Nederpop band Hiigo.
€18,50 Bestel kaarten
UITGEBREIDE OMSCHRIJVING Classic Folk meets modern Pop

Classic folk meets modern pop wordt verzorgt door het uit Dalfsen afkomstige folk- en rock trio Pheasant Forest. En de uit Zwolle - bekend van diverse optredens op radio en TV - de jonge Nederpop band Hiigo.

Pheasant Forest: een trio bestaande uit Jos Jutten (zang,gitaar), zoon Thomas (zang, gitaar en bas) en Bert van der Moolen (gitaar), spelen muziek geïnspireerd op pop, folk en rock uit de tweede helft van de vorige eeuw.  Vanuit die basis brengen ze ook graag zelf geschreven nummers ten gehore. songs die ook op diensten als Spotify en Apple Music zijn te beluisteren.

Hiigo: Deze jonge band, vernoemd naar de hond van de zanger, is een Nederlandstalige popband uit Zwolle, bestaande uit Peter Terluin, Dion van der Geest, Koen Gardebroek, Aart de Gier en Hans van der Werf. Naast de onmiskenbare invloeden van Nederpop haalt de band inspiratie uit moderne popbands als The 1975, maar ook uit de elektronische folkpop van Bon Iver. Tekstueel beschrijven de jongens van Hiigo vanuit hun eigen perspectief de eeuwige zoektocht naar het ‘ouder worden’, met alles wat daarbij komt kijken. Dit resulteert in een frisse nieuwe sound die je niet alleen laat dansen, maar tegelijkertijd ook aanzet tot nadenken.

Deze blend van diverse muziekstijlen en dat in theatersetting bezorgen je gegarandeerd een onvergetelijke avond.


In de spotlights
Muziek
za 23 nov. 2024 The Eagles Legacy
Muziek
za 22 mrt. 2025 QUEEN Tribute! Bij Mother Mercury