ZO 29 SEP. • 15:00 UUR Klassiek
BUSCH Trio
Vermaard!
Aanvang 15:00 uur
Locatie Theater de Stoomfabriek
Pauze NEE
Eindtijd 16:45 uur
Het Busch Trio werd geformeerd in 2012 aan het Royal College of Music in Londen door de Nederlandse violist Mathieu van Bellen en de Israëlische broers Ori en Omri Epstein. Het is vernoemd naar Adolf Busch (1891-1952), op wiens voormalige instrument, een Guadagnini uit 1783, Mathieu van Bellen speelt. “Het trio is de vrucht van een jarenlange vriendschap:” zo beschrijft Omri Epstein het. Destijds waren de drie aspirant-solisten, maar hun gedeelde passie voor kamermuziek werd hun sterkste band.
€24,50 Bestel kaarten
UITGEBREIDE OMSCHRIJVING BUSCH Trio

Omri Epstein - piano

Ori Epstein - cello

Mathieu van Bellen - viool


Mathieu kreeg de eervolle kans om op de ‘ex-Adolf Busch’ G.B. Guadagnini (Turijn, 1783) te spelen – de legendarische violist was toen al een lichtend voorbeeld voor het jonge trio. Hun keuze om op darmsnaren te spelen betekent een diepe waardering voor de esthetiek van de grootheden uit het begin van de 20e eeuw.

Tegenwoordig staat het Busch Trio regelmatig op grote podia en festivals in heel Europa en de VS. Ze zijn door The Times omschreven als ‘moeiteloos musicerend’, door The Gramophone als ‘een waar genot van begin tot eind’ en door de Süddeutsche Zeitung als ‘het meest toonaangevende pianotrio van hun generatie’. Het trio kreeg erkenning voor hun werk en opnames en ontving belangrijke onderscheidingen en prijzen in Nederland, Groot-Brittannië, Duitsland, België en Frankrijk.

Het platenlabel Alpha Classics heeft een opmerkelijk vertrouwen in het trio getoond door hen al vroeg in hun carrière aan langdurige contracten te binden. Samen hebben ze bijzondere opnames uitgebracht van de complete werken van Dvorak op vier cd’s, de complete trio’s en het Forellenkwintet van Schubert op twee cd’s en een recente cd met werken van Ravel & Sjostakovitsj. Voor de nabije toekomst wacht nog de opname van de complete trio’s van Beethoven die de komende jaren op vijf cd’s zullen verschijnen.

Vandaag de dag wonen de leden van Busch Trio tussen Amsterdam en Brussel en houden ze vast aan hun zeer intensieve repetitie- en uitvoeringsschema. In de komende seizoenen kijken ze ernaar uit om terug te keren naar zalen in heel Europa, waaronder het Concertgebouw in Amsterdam, de Wigmore Hall in Londen en het Théâtre de Champs-Elysées in Parijs, evenals talrijke tournees door de VS, Canada en Israël en een optreden op een bijzondere zondagmiddag bij Dalfsen Klassiek.

Meer informatie over het programma, de musici en het BUSCH Trio vindt u op dalfsenklassiek.nl


In de spotlights
Muziek
za 23 nov. 2024 The Eagles Legacy
Muziek
za 22 mrt. 2025 QUEEN Tribute! Bij Mother Mercury