ZO 12 FEB. • 15:00 UUR Uitverkocht
Fathers & Daughters
Aanvang 15:00 uur
Locatie Theater de Stoomfabriek
Pauze NEE
Eindtijd 16:15 uur
Dana Zemtsov en Anna Fedorova, spelen tijdens dit concert samen met hun vaders.
€22,50 Uitverkocht
UITGEBREIDE OMSCHRIJVING Fathers & Daughters

Bij zowel Dana als Anna zit muziek in het DNA. Hun ouders zijn fantastische altisten / pianisten / pianoprofessoren. In het concert ‘Vaders & Dochters’ maken we een reis door de generaties van deze twee families!


Pianiste Anna Fedorova

werd geboren in Oekraïne in 1990. Ze groeide op in een muzikale omgeving, beide ouders zijn pianist. Met vier jaar zat ze achter de piano en ruim een jaar later trad ze al op. Anna werd verder gevormd aan het befaamde Lysenko Instituut in Kiev. Ze woont al enige tijd in Amsterdam. Fedorova is een flexibele pianiste die open staat voor avontuur en een heldere en secure lezing kan geven van het ijzeren repertoire. Ze ziet zichzelf als een ambassadeur van de klassieke muziek. In die zin heeft ze al naam gemaakt door haar uitvoering van Rachmaninovs Tweede pianoconcert vanuit het Concertgebouw in Amsterdam: de beelden werden op YouTube al meer dan 32 miljoen keer bekeken.


Borys Fedorov

De Oekraïense pianist is al meer dan drie decennia als docent verbonden aan het Staatsconservatorium van Kiev en aan de speciale Lysenko-muziekschool voor jong talent in Kiev. Als solist heeft Borys Fedorov opgetreden met vele orkesten. Ook gaf hij onlangs een concert als duo met zijn dochter Anna Fedorova in het Concertgebouw. Zijn repertoire omvat werken uit verschillende stijlperioden; hij heeft onder meer opnamen gemaakt van werken van Scarlatti, Haydn, Debussy, Ravel, Albeniz, Rachmaninov en en van Oekraïense componisten als Mykola Lysenko, Pjotr Schurovsky en Valentin Silvestrov. In 2020 werd hem door de president van Oekraïne de titel Honorair Artiest van Oekraïne toegekend.


Dana Zemtsov

Altvioliste, werd geboren in 1992 in Mexico-Stad. Als vijfjarige kreeg zij haar eerste muzieklessen van haar grootmoeder en van haar ouders. Ze studeerde later aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag bij Hans Scheepers. Op haar twaalfde stapte ze over naar altviool. Ze volgde masterclasses bij gerenommeerde docenten als Bruno Giuranna, Atar Arad en Sven Arne Tepl. Dana sloot haar bachelor cum laude af en voltooit haar masters bij de bekende altviool virtuoos Michael Kugel aan het Conservatorium van Maastricht. Dana is een van de meest veelbelovende altvioolsolisten van haar generatie. Hoogtepunten zijn onder andere haar vertolking van Bartóks Altvioolconcert in de grote zaal van het Concertgebouw, haar optredens met Janine Jansen en Martin en een recital in Carnegie Hall.


Mikhail Zemtsov

Violist, kreeg zijn eerste vioollessen op 5-jarige leeftijd van zijn moeder Ludmila Levinson en vervolgde zijn studie aan het Conservatorium in Moskou (altviool en compositie). Hij behaalde zijn diploma’s als solist met onderscheiding aan de Associated Board of the Royal Schools of Music (B. Dinerstein), de Hochschüle für Musik in Hamburg (M. Nichetianu) en het Conservatorium van Maastricht (M. Kugel). Mikhail Zemtsov is veelvuldig te horen op internationale festivals met o.a. Bella Davidowitch, Dmitri Sitkovetski, Sarah Chang, Nobuco Imai, Janine Jansen, Julian Rachlin en Liza Ferschtman. Hij nam 6 cd’s met kamermuziek op en zijn solo-cd `The last Rose of Summer` is met een 9 beoordeeld in het tijdschrift Luister. Ook richtte hij het Zemtsov Viola Quartet op met zijn echtgenote Julia, broer Alexander en dochter Dana.


Kaarten voor jongelingen t/m 18 jaar zijn gratis!


Bezoek ook onze website: www.dalfsenklassiek.nl