ZO 05 MRT. • 15:00 UUR Klassiek
Academie Concertgebouworkest
Aanvang 15:00 uur
Locatie Theater de Stoomfabriek
Pauze JA
Eindtijd 16:30 uur
De Academie van het Concertgebouworkest is al twintig jaar het opleidingsinstituut van het Koninklijk Concertgebouworkest. Europese toptalenten bekronen hun muzikale opleiding met een persoonlijk ontwikkelingstraject onder de vleugels van het orkest.
€22,50 Bestel kaarten
UITGEBREIDE OMSCHRIJVING Academie Concertgebouworkest

Met de Academie slaat het Concertgebouworkest een brug tussen het conservatorium en de beroepspraktijk. De veelzijdige opleiding levert topmusici af, klaar voor een carrière in een van de internationaal gerenommeerde symfonieorkesten.


Tegelijkertijd is de Academie een kweekvijver voor het Concertgebouworkest zelf. De studenten worden opgenomen en opgeleid in de traditie van de orkestcultuur en maken zich de specifieke manier van samenspelen eigen: verantwoordelijkheid nemen, vertrouwen hebben, naar elkaar luisteren en risico nemen. Het Concertgebouworkest geeft middels de Academie een belangrijke traditie door.


Succesvol 

Sinds de oprichting in 2003 heeft de Academie tientallen succesvolle orkestmusici opgeleid. De meesten spelen in beroepsorkesten; maar liefst twaalf van hen maken inmiddels deel uit van het Concertgebouworkest.


Bezoek ook onze website: www.dalfsenklassiek.nl


In de spotlights
Muziek
za 23 nov. 2024 The Eagles Legacy
Muziek
za 22 mrt. 2025 QUEEN Tribute! Bij Mother Mercury