ZO 02 APR. • 15:00 UUR Klassiek
Noé Inui & Hanna Shybayeva
Aanvang 15:00 uur
Locatie Theater de Stoomfabriek
Pauze NEE
Eindtijd 16:15 uur
Over “Bijzondere zondagmiddagen” gesproken: Hanna Shybayeva is inmiddels een goede bekende in Dalfsen. Wij herinneren ons het fraaie concert met celliste Anastasia Kobekina! Het concert met violist Noé Inui belooft een unieke belevenis te worden.
€22,50 Bestel kaarten
UITGEBREIDE OMSCHRIJVING Noé Inui & Hanna Shybayeva

Hanna Shybayeva  -  Piano

De Nederlandse/Belarussische pianiste, geboren in 1979 in Minsk, begon haar studie op zesjarige leeftijd. Door de jaren heen groeide Hanna van “wonderkind” uit tot de volwassen en boeiende pianiste die zij thans is. Hanna had het voorrecht om nauw samen te werken met professoren als Dimitri Bashkirov, Ferenc Rados en Naum Grubert, iets wat een diepe invloed heeft gehad op haar ontwikkeling als musicus en pianiste. In 1999 vervolgde zij haar studie bij Naum Grubert aan het Conservatorium in Den Haag waar zij in 2005 haar graad als Master of Music behaalde met de hoogste onderscheiding.

Hanna was en is te zien op festivals zoals New Music Week Shanghai, George Enescu Festival Bucharest, Gaudeamus Week Netherlands, Festival Classique Den Haag, West Cork Chamber Music Festival, International Chamber Music Festival Utrecht, Gergiev Festival Rotterdam, Arte Amanti Belgium, Forte Music Fest Almaty, Grachtenfestival Amsterdam, Sound Of Stockholm Festival, Festival Ticino Musica Italy, Festival van Vlaanderen Belgium, Calgary Mountain View Festival. Hanna speelde al eerder in een uitverkocht Theater de Stoomfabriek een geweldig concert met de jeugdige celliste Anastasia Kobekina

Hanna heeft een tiental cd’s op haar naam staan met o.m. de complete Etudes-Tableaux van  Rachmaninov en werken van Schubert, Sjostakovitsj en Chopin. Het album ‘Sounds of War’ – met violiste Maria Milstein werd door de NRC verkozen als een van de vijf beste klassieke album van 2015 en won in datzelfde jaar een Edison Klassiek in de categorie ‘Kamermuziek’. 

In 2019 begon zij de volledige pianoconcerten van Ludwig van Beethoven op te nemen in de kamermuziekbewerking van Vinzenz Lachner. De eerste cd van dit project met het Utrecht String Quartet en Luis Cabrera. De tweede en derde cd met het Animato Kwartet en bassist Bas Vliegenthart. Sinds 2013 is Hanna als piano docent verbonden aan de Internationale Anton Rubinstein Academie in Düsseldorf (Duitsland) / Kalaidos Hochschule (Swiss) en sinds november 2021 als docent hoofdvak piano aan het Conservatorium van Amsterdam.

Noé Inui  -  Viool

De Grieks-Japanse violist Noé Inui won diverse eerste prijzen op internationale concoursen, zoals in 2005 de Young Talents’ Prize van de Sibelius Competition in Helsinki, en in 2009 Young Concert Artists/New York. Op de Verbier Festival Academy in 2012 ontving hij de felbegeerde topprijs, Prix Julius Bär, uitgereikt aan een musicus met uitzonderlijk talent. 

In 2020 selecteerde Het Concertgebouw Noé als een van hun “Classical Futures Europe Artists”.

Noé werkt regelmatig samen met het Nationale Ballet in Amsterdam. In de Nationale Opera & Ballet vertolkte Noé het Vioolconcert van Bernstein ‘Serenade after Platos Symposium’  en het Vioolconcert  van Beethoven bij de voorstelling Shape. De New York Times over deze vertolking: ‘brilliantly performed by Noé Inui’. 

Als kamermusicus deelde Noé het podium met coryfeeën als Leonidas Kavakos en Martha Argerich. Hij maakt deel uit van het pianotrio Trio Bell’Arte, vormt een duo met de Griekse pianist Vassilis Varvaresos en vormt samen met Varvaresos, altist Daniel Palmizio en celliste Ella van Poucke Pianokwartet Corneille, waarmee hij op alle grote podia in Nederland stond.

Noé heeft zeven CD’s op zijn conto staan. In 2019 werd zijn album met alle solosonates voor viool van Eugène Ysaÿe uitgebracht. In diverse toonaangevende dag- en vakbladen kreeg deze CD de maximale waardering, zoals een 10 in Luister, CD van de maand in The Strad en een nominatie van het toonaangevende Opus Klassiek.

Noé bespeelt een Tomasso Balestrieri (Mantua) uit 1764.


Bezoek ook onze website: www.dalfsenklassiek.nl

In de spotlights
Muziek
za 23 nov. 2024 The Eagles Legacy
Muziek
za 22 mrt. 2025 QUEEN Tribute! Bij Mother Mercury