VR 31 MRT. • 20:00 UUR Spreker
Theatercollege - Raymond Mens
Aanvang 20:00 uur
Locatie Theater de Stoomfabriek
Pauze NEE
Eindtijd 21:30 uur
In zijn theatercollege deelt Raymond Mens zijn passie voor Amerika, bespreekt hij de actualiteit én beantwoordt hij vragen van het publiek. Hierbij is de Amerikakenner dezelfde jongen die kijkers op televisie zien: enthousiast, vrolijk en geestig. Maar vooral: vol passie over het land waar hij zo enorm veel van houdt. Het theatercollege van Raymond Mens is een grappige, interactieve voorstelling met veel filmpjes en beelden van speeches, debatten en bijeenkomsten uit de Amerikaanse politiek. Na afloop is er gelegenheid om samen met Raymond mens na te praten.
€21,50 Bestel kaarten
UITGEBREIDE OMSCHRIJVING Theatercollege - Raymond Mens

Theatercollege Raymond Mens

Mens is Amerikakenner en politicoloog. Hij is onder andere bekend van programma’s als Vandaag Inside en Op1, waar hij spitsvondig over de laatste ontwikkelingen uit de Verenigde Staten vertelt. Mens ziet zichzelf als een commentator die een voetbalwedstrijd analyseert: oog op de bal, houdend van het gespeelde spel, en objectief. In zijn theatercollege staat Mens uitgebreid stil bij de invloed van Amerika’s nieuwsmedia, zoals beschreven in zijn nieuwste boek Nieuws als wapen. Hij bespreekt een mediaoorlog die allang niet meer om kijkcijfers gaat, maar om politieke macht. Langs herkenbare fragmenten geeft hij de lezer een bizar kijkje achter de schermen.

Ook neemt de Amerikakenner het publiek mee op reis door het Trump-tijdperk, uitgewerkt in zijn boek Lang leve Trump. Dit tijdperk doordendert door, ook als Donald Trump er niet meer is. De mechanismen waar Amerika’s 45e president op inspeelt, zijn namelijk veel groter en belangrijker dan hemzelf. Wat is zijn succesformule? Wat zijn de belangrijkste ingrediënten ervan? De antwoorden op deze vragen zeggen veel over zijn politieke opmars, maar nog meer over wat we de komende jaren kunnen verwachten.

Het theatercollege van Raymond Mens is een grappige, interactieve voorstelling met veel filmpjes en beelden van speeches, debatten en bijeenkomsten uit de Amerikaanse politiek. Na afloop is er gelegenheid om samen met Raymond Mens na te praten.


In de spotlights
Muziek
za 23 nov. 2024 The Eagles Legacy
Muziek
za 22 mrt. 2025 QUEEN Tribute! Bij Mother Mercury