Op dinsdagavond 23 april voeren wij onderhoudswerkzaamheden uit aan onze website. Tijdens deze werkzaamheden is onze website mogelijk minder goed bereikbaar.
VR 24 MRT. • 20:00 UUR Film
Las Bestias
Aanvang 20:00 uur
Locatie Theater de Stoomfabriek
Pauze NEE
Eindtijd 21:45 uur
De goedmoedige Fransman Antoine en zijn vrouw Olga verbouwen biologische tomaten voor de plaatselijke markt in een paradijselijk Spaans bergdorp in Galicië. Hun geluk raakt echter steeds verder verstoord door de intimiderende pesterijen van hun buren: twee broers die veeboer zijn en niet kunnen verkroppen dat Antoine tegen de komst van lucratieve windmolens heeft gestemd. Spannende, onvoorspelbare psychologische thriller over liefde, agressie en natuurwetten, die zich als een veenbrand ontwikkelt.
€7,00 Bestel kaarten
UITGEBREIDE OMSCHRIJVING Las Bestias

De droom van een simpel bestaan in de natuur spat uiteen in de zinderende thriller Las Bestias. Regisseur Rodrigo Sorogoyen baseerde deze indrukwekkende, beklemmende film op het waargebeurde verhaal van een Nederlandse bio-boer in Spanje.

Dat kan toch allemaal veel makkelijker, vinden de plaatselijke boeren wanneer ze Antoine zien ploeteren op zijn tomatenveld. Maar Antoine (Denis Ménochet), een Fransman die sinds een paar jaar met zijn vrouw Olga (Marina Foïs) in een Spaans bergdorp woont, wil de grond niet uitputten. Hij boert ecologisch. Het is maar een van de redenen waarom de bewoners van het dorp in Galicië de Fransman met argusogen bekijken. Hij is en blijft een buitenstaander. Zijn plannen met de verlaten en vervallen huizen in het vergrijsde dorp, die hij probeert op te knappen, vertrouwen ze niet. Bovendien heeft Antoine tegen de komst van een windmolenpark gestemd, waardoor de bewoners een financiële vergoeding mislopen. Het mondt uit in een ruzie met Antoines directe buren. Van de broers Xan en Loren, stugge vijftigers die met hun moeder een armzalige boerderij runnen, gaat steeds meer dreiging uit. Het begint met pesterijen, maar wordt al gauw gevaarlijker.

De grimmige, indrukwekkende Spaanse film Las Bestias vindt zijn oorsprong in het waargebeurde verhaal van een Nederlandse bio-boer die in 2010 spoorloos verdween in het noordwesten van Spanje. In 2016 werd over die zaak al een documentaire gemaakt, Santoalla, die te zien was op het Amsterdamse documentairefestival Idfa. ‘Alle betrokkenen zouden zich uitstekend lenen als personages voor een benauwende thriller’, schreef het Idfa toen. Die thriller is er dus gekomen. Rodrigo Sorogoyen, een van Spanjes interessantste regisseurs en gespecialiseerd in beklemmend psychologisch drama, was er de aangewezen persoon voor. Hoe prachtig het landschap er ook is, Las Bestias schetst geen fraai beeld van het Spaanse platteland. De droom van een simpel bestaan in de natuur spat volledig uiteen, in een knappe, zinderende thriller die ondanks alles geen monsters kent – alleen maar vechters en verliezers.

Drama, thriller, Spanje/Frankrijk, 2022Regie: Rodrigo Sorogoyen

Met Denis Ménochet, Marina Foïs, Luis Zahera, Marie Colomb

137 min. Geen pauze.