ZA 23 MRT. • 20:30 UUR Cabaret
Rosa da Silva
A vida rosa
Aanvang 20:30 uur
Locatie Theater de Stoomfabriek
Pauze NEE
Eindtijd 21:45 uur
In A vida rosa maakt Rosa da Silva je deelgenoot van de zoektocht naar haar identiteit. Is het allemaal wel zo rooskleurig geworden als ze verwachtte? Natuurlijk passeren alle (goedbedoelde) adviezen van (niet) inspirerende mensen om haar heen de revue en als het meezit wordt er een nieuwe Rosa geboren.
€17,00 Bestel kaarten
UITGEBREIDE OMSCHRIJVING Rosa da Silva

‘Straks ga ik genieten’. Maar wanneer is straks? En hoe weet je of je aan het genieten bent? Na een tijd op een roze wolk te hebben geleefd is Rosa weer geland. Sinds de geboorte van haar dochter vraagt ze zich af of ze tot nu toe wel haar eigen weg heeft bewandeld. In A vida rosa maakt ze je deelgenoot van deze zoektocht. 

Verwacht een persoonlijke en muzikale voorstelling met een mix van mooie luisterliedjes, geschreven door tekstschrijver Tim Teunissen en componist Sergio Escoda, waarin Rosa’s liefde voor Americana en haar amor voor Bossanova duidelijk naar voren zal komen! Je ziet Rosa op haar meest kwetsbaar, maar ook op haar meest strijdlustig. Gewapend met ‘die stem!’, de beste stem in de kleinkunst.

Over Rosa da Silva

A vida rosa is Rosa’s tweede solovoorstelling. De afgelopen twee theaterseizoenen beleefde ze haar debuut met de veelgeprezen voorstelling Daar moet je heen. In 2019 won ze de jury- en publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival. In 2021 ontving ze een nominatie voor de Annie M.G. Schmidtprijs voor het lied Als het zover is. Een nieuwkomer was Rosa niet in het Nederlandse theater. Met hoofdrollen in het theaterstuk ANNE en de musical De Tweeling bewees ze al in het theater thuis te horen.

Over Sergio Escada

Sergio Escoda (1990) is actief als componist, multi-instrumentalist, arrangeur en producer.

Hij speelde in welbekende bands als Di-Rect, EUT & REINDIER. Zowel nationaal als internationaal. Als componist schrijft hij voor reclame, theater en cabaret en componeerde o.a. ‘BullyBully’ (MAAS Theater) en i.s.m. Tim Teunissen en Dook van Dijck de jeugdmusical ‘Lady Charly’ (MAAS Theater en Walhalla).

Over Tim Teunissen

Tim Teunissen (1992) is tekstschrijver, cabaretier en acteur. Hij won de Persoonlijkheidsprijs op Cameretten Festival en tourde met zijn solo?‘SANDRA’?door het land. Als songwriter schreef hij o.a. voor?MEROL?en recentelijk schreef hij samen met Sergio Escoda hun eerste jeugdmusical?‘Lady Charly’?bij MAAS Theater & Walhalla. Als acteur is hij te zien in verschillende films en series als?‘If Yes, Okay’?en?‘Vliegende Hollanders’.?

De pers over eerdere voorstellingen van Rosa

“Die stem!” – de Volkskrant

“Ze is de baas van het podium.” – Theaterkrant

“Haar typetjes zijn geweldig.” - NRC

“Een sterke performance.” De Telegraaf

Credits:

Tekst: Tim Teunissen, Rosa da Silva, Peer Wittenbols

Muziek: Sergio Escoda

Regie: Laurens Krispijn de Boer

Techniek: Rosan van Hoeve

Beeld: Henri Verhoef

Ontwerp: Marc Koppen ontwerp.