Vrienden van de Stoomfabriek 2016-10-25T23:17:53+00:00

Vrienden van de Stoomfabriek

Het Theater de Stoomfabriek hoopt per seizoen steeds meer voorstellingen te verzorgen. Nieuwe theatermakers, kindervoorstellingen, cabaret, wereldmuziek, klassieke muziek, college tours, filmhuis- en kinderfilms dragen bij aan het culturele leven van Dalfsen. Het in stand houden van het theater kost geld. Wij hebben daarom de steun van u hard nodig.

Steunen

Jij kan ons steunen door natuurlijk vaak te komen. Maar ook door ‘Vriend’ te worden van Theater de Stoomfabriek. Als Vriend maak je activiteiten in de theaterzaal mogelijk en draag je bij aan een interessant cultureel klimaat in Dalfsen. Binnenkort volgt hier meer informatie over.

Een particuliere gift doen?

U kunt Theater de Stoomfabriek ook een particuliere gift schenking doen. Dat kan eenmalig of periodiek. Binnenkort wordt Theater de Stoomfabriek een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) Een gift is daarom onder bepaalde voorwaarden fiscaal aftrekbaar. Hierover volgt binnenkort meer informatie.

“Een theater in Dalfsen…”

Bij een theater denk je toch in eerste instantie aan een grote stad met veel bedrijvigheid en gezelligheid. Maar als je er langer over nadenkt, kan een theater ook prima in Dalfsen. De gezelligheid is er al en de bedrijvigheid is er en wordt mede door het theater nog groter. Tijdens de cabaret avond van de Oranjevereniging was er grote belangstelling en tijdens de Night of de plons van Excelsior zat de kade ook vol met mensen.

Deze mensen zijn te porren voor een gezellig avondje uit. Met de verschillende horeca bedrijven in de buurt is het niet moeilijk om er een gezellig avondje uit van te maken. Maar ook als je zegt; ‘ík ga naar de voorstelling en dan direct naar huis’ kan dat ook. Geen lange autoritten, nee gewoon lekker op de fiets! Het wordt ons makkelijk gemaakt om eens wat anders te doen dan anders. Waar je nu denkt; ‘dan moeten we eerst er weer naar toe rijden, zijn we weer zo laat thuis’, stap je straks op je fiets en binnen no time ben je in het theater.

Benieuwd naar de programmering zijn we wel. Welke voorstellingen komen er? Voor jong en oud? Kunnen we straks met onze kinderen ook naar een leuke voorstelling? Wij gaan daar wel van uit eigenlijk….. Hoe dan ook, het is weer wat anders een theater in Dalfsen. Er zullen mensen van buitenaf komen en die moeten we omarmen. Dalfsen is een mooi dorp en we moeten zorgen dat het bruist!  Wij hopen dat het een succes wordt en zullen zeker het theater bezoeken.

Ronald en Dana Kamphuis