Vrienden van de Stoomfabriek 2016-10-25T23:17:53+00:00

Vrienden van de Stoomfabriek

Het Theater de Stoomfabriek hoopt per seizoen steeds meer voorstellingen te verzorgen. Nieuwe theatermakers, kindervoorstellingen, cabaret, wereldmuziek, klassieke muziek, college tours, filmhuis- en kinderfilms dragen bij aan het culturele leven van Dalfsen. Het in stand houden van het theater kost geld. Wij hebben daarom de steun van u hard nodig.

Steunen

Jij kan ons steunen door natuurlijk vaak te komen. Maar ook door ‘Vriend’ te worden van Theater de Stoomfabriek. Als Vriend maak je activiteiten in de theaterzaal mogelijk en draag je bij aan een interessant cultureel klimaat in Dalfsen. Binnenkort volgt hier meer informatie over.

Een particuliere gift doen?

U kunt Theater de Stoomfabriek ook een particuliere gift schenking doen. Dat kan eenmalig of periodiek. Binnenkort wordt Theater de Stoomfabriek een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) Een gift is daarom onder bepaalde voorwaarden fiscaal aftrekbaar. Hierover volgt binnenkort meer informatie.

 

“Wij kijken met spanning uit naar het theaterseizoen!”

Een jaar geleden, toen wij ons tijdelijke restaurant in de Witte Villa hadden geopend, grensde ons restaurant aan een ongezellige bouwplaats. Het was moeilijk te bedenken dat er zo’n mooi gebouw zou komen en dat achter de bouwhekken een gezellig horecapleintje zou verrijzen. Inmiddels is de bouw in afronding en kunnen we niet wachten tot er een levendig uitgaansgebied ontstaat. Het theaterbestuur heeft al een tipje van de programmering opgelicht en dat ziet er veelbelovend uit. Eindelijk kunnen we in Dalfsen een volledig uitgaansprogramma bieden, dat bestaat uit een diner met aansluitend een prachtige voorstelling. Of een middagconcert dat wordt afgesloten met een gezellige borrel.
Onze Chef kok Jan-Cees Garvelink heeft al een paar creatieve ideeën om aan te sluiten op het thema van de theatervoorstellingen. Zo is hij druk met het vinden van een origineel Limburgs Zoervleisj recept, als culinair voorprogramma voor het aangekondigde optreden van Gé Reinders en kunnen onze Spaanse wijnen het optreden van de broers Guzman goed vergezellen. Op een zwoele zomeravond zien wij ook een romantisch optreden op het nieuwe pleintje voor het theater als een mooie manier om het de gasten aangenaam te maken. In onze gedachte horen wij de klanken van de bandoleon in een zwoele bries over de rivier verwaaien: we gaan een mooi seizoen tegemoet!

 

Hendrik Waanders en Angelique Vroom